Definita cuvantului dublură
DUBLÚRĂ s.f. 1. (Al doilea) interpret al unui rol într-o piesă de teatru sau într-un film, care înlocuiește în anumite ocazii pe deținătorul principal al rolului. 2. Căptușeală de haine etc. [< fr. doublure].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu dublură
DEUTEROMORFÓZĂ s. f. schimbare a formei cristalelor mineralelor datorită unor procese mecanice și chimice. (< fr. deutéromorphose) Vezi definitia »
LIMÁNDĂ s.f. v. cambulă Vezi definitia »
socotitúră s.f. (înv.) închisoare. Vezi definitia »
PASTRÁMĂ, păstrămuri, s. f. Carne (de oaie, de capră, de porc, de gâscă etc.) sărată, afumată, uscată și (puternic) condimentată, care servește ca aliment. ◊ Expr. (Fam.) A ține (pe cineva) la pastramă = a ține (pe cineva) închis un timp îndelungat. A face (pe cineva) pastramă = a bate foarte tare (pe cineva). A se face pastramă = a slăbi foarte tare. A pune la pastramă = a ucide; a distruge. ♦ (La pl.) Diferite sortimente din carnea definită mai sus. [Var.: (înv. și reg.) păstrámă s. f.] – Din ngr. pastramás, tc. pastırma. Vezi definitia »
AUDIOGRÁMĂ s.f. Grafic special pe care se înregistrează rezultatele unui examen audiometric. [< fr. audiogramme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z