Definita cuvantului eastmancolor
EASTMANCOLOR s.n. (Cinem.) Procedeu de tratare a peliculei pentru filmul color, constând în suprapunerea a trei emulsii sensibile la trei feluri de culori, pe suportul de celuloid; film realizat cu acest procedeu. [Pron. ist-men-colór. / < engl. eastmancolor, cf. „Eastman(Kodak Comp.)” – societate americană, engl. color – culoare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu eastmancolor
PĂTRIȘÓR, pătrișoare, s. n. Piesă metalică cu secțiunea pătrată, folosită în tipografie pentru a acoperi spațiile dintre cuvinte sau pentru a completa rândurile nescrise până la capăt; pătrat de tipografie. – Patru + suf. -ișor. Vezi definitia »
REDRESÓR, -OÁRE adj. Care redresează. // s.n. 1. Aparat pentru transformarea unui curent electric alternativ în curent continuu. 2. Sistem optic servind pentru redarea imaginii unui obiect în poziția sa reală de către un instrument optic. ♦ (Med.) Aparat pentru redresarea unor malformații osteoarticulare. 3. Dispozitiv care readuce în direcția inițială un curent lichid sau fluid care a fost abătut de un obstacol oarecare. [Cf. fr. redresseur]. Vezi definitia »
DEFENDÓR s. m. (jur.) pârât, intimat. (< fr. défendeur) Vezi definitia »
DOMNIȘÓR, domnișori, s. m. Diminutiv al lui domn; (pop.) termen de politețe pentru un bărbat tânăr (necăsătorit). ♦ Fiu (neînsurat) al stăpânului (în raport cu angajații acestuia). – Domn + suf. -ișor. Vezi definitia »
PONTATÓR, -OÁRE s.m. și f. 1. Cel care înregistrează prezența muncitorilor la lucru sau cantitatea produselor realizate într-un anumit timp. 2. Cel care pontează la jocul de cărți. [< ponta + -tor, după fr. pointeur]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z