Definita cuvantului echimolecular
ECHIMOLECULÁR, -Ă adj. (Despre un amestec) Alcătuit din diferite soluții având aceeași cantitate de molecule. [Cf. fr. équimoléculaire].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu echimolecular
bicentenár1 adj. m., pl. bicentenári; f. bicentenáră, pl.bicentenáre Vezi definitia »
OLÁR, olari, s. m. Meșteșugar care face și vinde oale și alte obiecte din lut ars. – Oală + suf. -ar. Vezi definitia »
CONFUZIONÁR, -Ă adj., s. m. f. (fam.) (cel) care face confuzii. (< it. confusionario) Vezi definitia »
FUNICULÁR, funiculare s. n., adj. 1. S. n. Mijloc de transport aerian format din unul sau din mai multe cabluri suspendate pe stâlpi, pe care circulă cabinele cu pasageri și cărucioarele cu materiale, folosit în regiunile muntoase greu accesibile. 2. Adj. (În sintagma) Poligon funicular = construcție grafică de forma unei linii poligonale, care servește, în mecanică, la studiul unui sistem de forțe. – Din fr. funiculaire. Vezi definitia »
OȚETÁR, (1, 3) oțetari, s. m., (2) oțetare, s. n. 1. S. m. (Înv.) Persoană care fabrică sau vinde oțet. 2. S.. Mic serviciu de masă alcătuit din sticluțe în care se pun oțet și untdelemn. 3. S. m. Arbore cu frunze compuse, alterne, cu flori galbene-verzui și cu fructe roșii-purpurii, ale cărui frunze și scoarță, bogate în tanin, se folosesc în tăbăcărie, iar fructele pot fi folosite la fabricarea oțetului (Rhus typhina).Oțet + suf. -ar. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z