Definita cuvantului organiza
ORGANIZÁ, organizez, vb. I. Tranz. A face ca un grup social, o instituție etc. să funcționeze sau să acționeze organic (repartizând însărcinările și coordonându-le conform unui plan adecvat); a stabili și a coordona mijloacele tehnice, economice, administrative, astfel încât să permită executarea în condiții optime a unui proces. ♦ Refl. A proceda metodic și ordonat în acțiunile sale, a-și coordona acțiunile orientându-se după un plan; a-și strânge și a-și întări forțele. ♦ A pregăti temeinic o acțiune după un plan bine chibzuit; a întocmi, a alcătui, a aranja, a orândui. – Din fr. organiser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu organiza
SINDICALIZÁ vb. I. tr. a organiza viața sindicală. II. refl. a se uni, a intra într-un sindicat. (< sindical + -iza) Vezi definitia »
IMPERMEABILIZÁ vb. tr. a face ca un material să devină impermeabil. (< fr. imperméabiliser) Vezi definitia »
SPAȚIALIZÁ vb. I. tr. A reprezenta gânduri, obiecte ale gândirii în spațiu. ♦ A spația. [Pron. -ți-a-. / < it. spazializzare]. Vezi definitia »
ITALIENIZÁ vb. tr. a modifica forma cuvintelor unei limbi romanice după modelul limbii italiene. ◊ a imita (în stil, în limbă) pe italieni. (< fr. italianiser) Vezi definitia »
BAGATELIZÁ vb. tr. a diminua importanța unui lucru; a subaprecia, a minimaliza, a desconsidera. (< germ. bagatellisieren) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z