Definita cuvantului ecuson
ECUSÓN s.n. 1. Stemă, blazon. 2. Placă de metal sau din alt material, de obicei în formă de scut, care poartă anumite însemne. ♦ (Arhit.) Loc încadrat de decorații și de ornamente pe care se sculptează piese heraldice sau inscripții. [Pl. -oane. / < fr. écusson].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ecuson
SPIRATRÓN s.n. (Fiz.) Accelerator de particule grele asemănător ciclotronului, prevăzut însă cu mai mulți electrozi în formă de spirală. [< engl. spiratron]. Vezi definitia »
FON s.m. (Fiz.) Unitate de măsură a intensității sunetelor, apreciată după senzația sonoră pe care o produce. [< fr. phone]. Vezi definitia »
MINIMAGNETOFÓN, minimagnetofoane, s. n. Magnetofon portabil de dimensiuni reduse. – Mini1- + magnetofon. Vezi definitia »
GALÓN1 s. n. fâșie, șiret, bandă de metal aplicată pe epoleți, pe mânecile uniformelor pentru a arăta gradul. (< fr. galon) Vezi definitia »
CARTÓN s. n. 1. hârtie groasă și puțin flexibilă. 2. tăviță de mucava; (p. ext.) conținutul ei. 3. schiță, studiu pregătitor la un tablou. 4. tub mic de hârtie groasă la capătul unor țigări, prin care se trage fumul. (< fr. carton) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z