Definita cuvantului orișiunde
ORIȘIÚNDE adv. Oriunde, pretutindeni. [Pr.: -și-un-] – Ori + și + unde.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu orișiunde
CEFALOPÓDE s. n. pl. clasă de moluște marine cu capul bine delimitat de corp și gura înconjurată de mai multe brațe tentaculare, cu ventuze. (< fr. céphalopodes) Vezi definitia »
PERSEÍDE s. f. pl. Ploaie periodică de stele din direcția constelației Perseu, care apare la mijlocul lunii august. – Din fr. perséides. Vezi definitia »
FAETONÍDE s. f. pl. familie de păsări pelicaniforme: faetonul2. (< fr. phaétonides) Vezi definitia »
TRIPANOZOMÍDE s. f. pl. ordin sau familie de protozoare: tripanozoma. (< fr. trypanosomidés) Vezi definitia »
de conj.1. Și (funcție copulativă): abia au scăpat puținei de au fugit (Neculce). – 2. Pentru (funcție consecutivă): fu trimis de liniști tulburările (Bălcescu); se uscase de se făcuse cîrlig (Ispirescu). – 3. Dacă (funcție condițională): de nu era bărbatu-meu, puteai să mori (Alecsandri). Este neîndoios cuvînt identic cu prep. de. Funcția copulativă coincide cu uzul lui de relativ (15 și 16); iar funcția consecutivă coicide cu uzul lui de 7 anterior. Totuși, se consideră adesea că este vorba de un cuvînt diferit; după Cihac, II, 92, ar deriva de la conj. sl. de, rus. de „pentru că”, slov. de „pentru ca”; iar Tiktin se gîndește la alb. the „și”. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z