Definita cuvantului educațional
EDUCAȚIONÁL, -Ă adj. Referitor la educație, de educație; educativ. ♦ (Despre învățământ) Care urmărește dezvoltarea capacităților și formarea aptitudinilor în vederea împlinirii multilaterale a personalității. [Pron. -ți-o-. / < engl. educational].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu educațional
CIRCUMSTANȚIÁL, -Ă, circumstanțiale, adj. (În sintagmele) Complement circumstanțial = complement care arată în ce împrejurări se petrece o acțiune sau cum se prezintă o însușire sau o acțiune. Propoziție circumstanțială = propoziție secundară care îndeplinește în frază rolul complementului circumstanțial din propoziție. [Pr.: -ți-al] – Din fr. circonstanciel. Vezi definitia »
GINGIVÁL, -Ă adj. Referitor la gingie; de gingie; al gingiei. [< fr. gingival]. Vezi definitia »
NEFUNCȚIONÁL, -Ă, nefuncționali, -e, adj. 1. Care nu este funcțional. 2. Care nu îndeplinește condițiile pentru a funcționa. ♦ Nefolositor. [Pr.: -ți-o-] – Ne- + funcțional (după fr. non-fonctionnel). Vezi definitia »
SINUSOIDÁL, -Ă adj. De sinusoidă, în formă de sinusoidă. [Pron. -so-i-. / < fr. sinusoïdal]. Vezi definitia »
PASPOÁL s.n. Șiret, bandă îngustă de mătase, de bumbac etc. care se aplică de obicei de-a lungul unei cusături, al marginii unui buzunar etc. [Pron. -poal, pl. -luri. / < fr. passepoil]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z