Definita cuvantului efedrină
EFEDRÍNĂ s.f. Alcaloid solubil în alcool, în eter și în cloroform, al cărui derivați se folosesc în farmacie. [< fr. éphédrine].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu efedrină
BINORMÁLĂ s.f. (Mat.) Dreaptă care trece printr-un punct al unei curbe și este perpendiculară pe planul oscilator al acesteia în punctul dat. [< fr. binormale]. Vezi definitia »
ENTEROPTÓZĂ s. f. deplasare a intestinului în partea de jos a cavității abdominale. (< fr. entéroptose) Vezi definitia »
MITILICULTÚRĂ s. f. ramură a agriculturii care se ocupă cu creșterea și comercializarea midiilor. (< fr. mytiliculture) Vezi definitia »
BIOPOLÍTICĂ s.f. 1. Studiul influențelor factorilor biologici asupra politicii. 2. Concepție politică reacționară, care încearcă să motiveze acțiuni de acaparare și aservire prin argumentul superiorității biologice, îndeosebi al deosebirilor de rasă; ansamblu de măsuri rasiste reprezentând aplicarea în practică a biosociologiei. [< germ. Biopolitik]. Vezi definitia »
COȘENÍLĂ, coșenile, s. f. Insectă exotică din Mexic, care atacă o specie de smochin și din care se extrage cârmâzul (Coccus cacti); cârmâz. – Din fr. cochenille. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z