Definita cuvantului elateride
ELATERÍDE s.n.pl. (Zool.) Familie de coleoptere cu corp alungit și scorțos, ale căror larve sunt fitofage; (la sg.) insectă din această familie. [Sg. elaterid. / < fr. élatéridés].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu elateride
stréde (strédie), s.f. sg. 1. (înv. și reg.) miere care se scurge de la sine din fagure; ravac. 2. (înv. și reg.) fagure de miere. 3. (reg.) ceară sde albine. 4. (înv.; în forma: strighe) substanță rășinoasă dulce, secretată de unele plante sau arbori; suc dulce. 5. (reg.) drojdie de vin uscată. Vezi definitia »
COINCÍDE vb. intr. 1. a se întâmpla, a se produce în același timp. 2. a fi identic, a se potrivi; a corespunde întocmai. ◊ (despre linii, figuri) a se suprapune perfect. (< fr. coïncide, lat. coincidere) Vezi definitia »
de interj. – Ia te uită, asta-i acum (exprimă o reticență, adesea pur și simplu emfatică). Var. (Mold.) dec, deh.Mr. de. Creație expresivă, cf. ngr. ντέ, alb., sb., cr. de. Hasdeu, Cuv. din Bătrîni, I, 275 credea că este vorba de un cuvînt dac. Vezi definitia »
ANDROMEDÍDE s. f. pl. ploaie periodică de meteoriți, în noiembrie, din direcția constelației Andromeda. (< fr. andromédides) Vezi definitia »
ánde prep. (reg.) între, cu, în Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z