Definita cuvantului hurătui
hurătuí, hurătuiésc, vb. IV (reg.) a alunga păsările sau vitele dintr-o holdă; a zburătăci (păsările), a dudui (vitele).

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu hurătui
cinătuí (-uésc, -ít), vb.1. A curăța, a pregăti mîncarea. – 2. A tăia, a face bucăți. – 3. A omorî. Mag. csinalt „preparat” (DAR), probabil contaminat cu sl. činiti „a aranja.” Vezi definitia »
pârlăluí, pârlăluiésc, vb. IV (înv. și reg.; despre rufe sau rufele de cânepă) a fierbe, a opări cu leșie; a pârlui. Vezi definitia »
TUTUÍ, tutuiesc, vb. IV. Tranz. și refl. recipr. A(-și) spune „tu” când stă (ori stau) de vorbă (ca semn al relațiilor familiare); a fi în relații familiare cu cineva. – Din tu (după fr. tutoyer). Vezi definitia »
ȘPRAIȚUÍ vb. tr. a sprijini temporar cu șpraițuri cofrajele unei construcții sau o săpătură. (< germ. spreizen) Vezi definitia »
ZINCUÍ, zincuiesc, vb. IV. Tranz. A acoperi un obiect de oțel, de fontă sau nemetalic cu un strat subțire de zinc pentru a-l feri de coroziune sau pentru a-i da un aspect decorativ; a zinca. – Zinc + suf. -ui. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z