Definita cuvantului filozofală
FILOZOFÁLĂ, filozofale, adj.f. (în sintagma) Piatră filozofală = a) substanță imaginară despre care alchimiștii credeau că are forța miraculoasă de a transforma metalele în aur; b) fig. lucru imposibil de aflat; lucru, descoperire de o importanță capitală. – Din fr. philosophale.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu filozofală
BERLÍNĂ s.f. 1. Trăsură în formă de cupeu cu patru locuri (fabricată pentru prima oară la Berlin). 2. Caroserie de automobil cu patru uși și patru geamuri mobile laterale; sedan. [< fr. bérline, cf. it. berlina]. Vezi definitia »
CORNALÍNĂ s. f. Varietate de agat semitransparentă, de culoare de la roșu-închis la roșu-trandafiriu, folosită ca piatră semiprețioasă la bijuterii. – Din fr. cornaline, lat. cornalina. Vezi definitia »
-CLÍZĂ1 elem. „închidere, ocluziune”. (< fr. -clise, cf. gr. kleisis) Vezi definitia »
PRELÁTĂ, prelate, s. f. Bucată de pânză deasă (impermeabilă) cu care se acoperă platforma unui autocamion, un autovehicul staționat, diverse materiale etc. – Din fr. prélart. Vezi definitia »
SUBNARCÓZĂ s.f. (Med.) Somn ușor, incomplet, provocat prin folosirea de anestezice generale în doze slabe. [< fr. subnarcose]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z