Definita cuvantului iorgangerie
iorgangeríe s.f. (reg.) 1. meseria iorgangiului (plăpumarului). 2. atelierul și prăvălia în care se vindeau iorgane (v.).

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu iorgangerie
RECÉPȚIE, recepții, s. f. 1. Operație de luare în primire a unui material sau a unei lucrări, pe baza verificării lor cantitative și calitative. ♦ Serviciu într-o întreprindere hotelieră care are evidența persoanelor aflate în hotel, face repartizarea în camere a solicitatorilor etc. 2. (Tehn.) Primire a unei anumite forme de energie pentru a o transforma în altă formă de energie. 3. Reuniune, banchet cu caracter festiv (în cercurile oficiale). 4. (înv.) Primire, întâmpinare (cu caracter ceremonios) a unui oaspete. ◊ Discurs de recepție = discurs rostit într-o ședință solemnă de către un membru nou ales al unei academii. – Din fr. reception, lat. receptio. Vezi definitia »
ELECTROCARDIOSCOPÍE, electrocardioscopii, s. f. (Med.) Examinare cu electrocardioscopul. [Pr.: -di-o-] – Din fr. électrocardioscopie. Vezi definitia »
HELIOGRAFÍE s. f. 1. procedeu de reproducere calcografică a unei imagini cu ajutorul unor clișee de cupru, obținute pe cale fotochimică, pe care s-a aplicat un strat de asfalt cu granule fine. 2. descriere a Soarelui. (< fr. héliographie) Vezi definitia »
MISOGAMÍE s. f. aversiune față de căsătorie. (< fr. misogamie) Vezi definitia »
OFIOLOGÍE s. f. studiu științific al șerpilor; ofiografie. (< fr. ophiologie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z