Definita cuvantului iorlan
iorlán, iorláni, s.m. (reg.) leneș, târâie-brâu.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu iorlan
BECLEAN 1. Oraș în jud. Bistrița-Năsăud, pe Someșu Mare; 11.023 loc. (1991). Întrepr. metalurgică (oțel moale, laminate din sîrmă); mat. de constr. (prefabricate din beton, ceramică); prelucr. lemnului; fabrică de covoare și de nutrețuri combinate; întrepr. integrată de in și cînepă. Centru pomicol. Biserică reformată (sec. 15), castelul Bethlen (1768) cu elemente de arhitectură barocă. Menționat documentar din 1235. Declarat oraș în 1968. 2. Com. în jud. Brașov; 1.986 loc. (1991). Păstrăvărie. În satul Calbor, biserică (sec. 18). Vezi definitia »
TIMOCEÁN, -Ă, timocéni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Român originar din regiunea văii Timocului (situată în estul Serbiei și zona limitrofă din Bulgaria). 2. Adj. Care aparține timocenilor sau privitor la timoceni. (din n. pr. Timoc + suf. -ean) Vezi definitia »
LĂTUREÁN, -EÁNCĂ, lătureni, -ence, s. m. și f. (Reg.) Persoană care locuiește într-un sat vecin cu cel al vorbitorului. – Din latură + suf. -ean. Vezi definitia »
IVORIÁN, -Ă, ivoriéni, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a statului Coasta de Fildeș sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține statului Coasta de Fildeș sau ivorienilor (1.), privitor la Coasta de Fildeș sau la ivorieni, originar din Coasta de Fildeș. (cf. fr. ivoirien, din Côte d' Ivoire, denum. fr. a statului) Vezi definitia »
BUZDUGÁN, buzdugane, s. n. 1. Măciucă sau ghioagă de fier (cu măciulia țintuită), folosită în vechime ca armă de luptă sau ca semn al puterii domnești. 2. Plantă acvatică cu frunze plutitoare, cu flori verzi-alburii și cu fructe în formă de măciucă; capul-ariciului, șovar (Sparganium ramosum). – Din tc. bozdoğan. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z