Definita cuvantului ipolipsis
ipolípsis s.n. invar. (înv.) trecere, considerație, vază.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu ipolipsis
PERMÍS, permise, s. n. Autorizație scrisă, eliberată de un for competent, în virtutea căreia cineva poate exercita o profesiune sau poate beneficia de anumite drepturi. Permis de vînătoare. – Din fr. permis. Vezi definitia »
CHAMOIS [ȘA-MOÁ] s. n. piele de căprioară, cerb, miel sau oaie, tăbăcită printr-un procedeu special, pentru unele confecții, la spălatul obiectelor metalice și ca filtru de benzină. (< fr. chamois) Vezi definitia »
METÍS, -Ă, metiși, -se, s. m. și f. 1. Persoană provenită din căsătoriile a doi indivizi de rase diferite. 2. (Și adj.) Animal sau plantă provenite din încrucișarea a doi indivizi de rase diferite. – Din fr. métis. Vezi definitia »
CAILLOIS [caiuá], Roger (1913-1978), scriitor francez. A studiat miturile sociale și intelectuale („Mitul și omul”) și corespondențele dintre operele spirituale și produsele naturii („Mimetismul animal”). Vezi definitia »
DAIS [DE] s. n. 1. platformă în camerele seniorilor feudali, pe care se așeza o masă pentru aceștia. 2. (arhit.) lucrare suspendată deasupra unei statui, a unui tron, altar etc., susținută de coloane. (< fr., engl. dais) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z