Definita cuvantului înceti
încetí, încetésc, vb. IV (înv.) 1. a aduce pe cineva în ceata altora, a face tovarăș pe cineva. 2. a întovărăși, a însoți. 3. (refl.) a se asocia, a se întovărăși.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu înceti
BEREȘTI, oraș în jud. Galați, în zona Dealurilor Fălciului; 3.899 (1991). Centru comercial. Ind. alim. (produse din carne, vin, băuturi alcoolice, panificație). Biserică (sec. 18). Întemeiat ca tîrgușor prin hrisov domnesc în 1838. Declarat oraș în 1968. Vezi definitia »
PENATI- Element prim de compunere savantă cu semnificația „crestat”. [< lat. pennatus]. Vezi definitia »
FORFOTÍ, forfotesc, vb. IV. Intranz. 1. A umbla de colo până colo grăbit, iute; a foi, a furnica, a roi, a mișuna, a forfăi. 2. A fierbe cu zgomot înăbușit; a clocoti încet, potolit. – Formație onomatopeică. Vezi definitia »
LÁCRIMA CHRÍSTI s.n. Vin alb ambrat, foarte limpede și puțin aromat, din regiunile Campaniei (Italia). [< it. lacrima Christi]. Vezi definitia »
ISPITÍ, ispitesc, vb. IV. Tranz. 1. A atrage (spre rău) a ademeni, a tenta, a momi. ♦ Refl. (Înv.) A se lăsa ademenit, a cădea în ispită, a greși. 2. (Înv.) A pune la încercare sau la o probă pe cineva sau sentimentele, caracterul cuiva. 3. (Înv. și pop.) A cerceta, a examina; p. ext. a descoase. 4. (Înv.) A constata; a descoperi, a afla. – Din sl. ispytati. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z