Definita cuvantului erotomanie
EROTOMANÍE s.f. Psihopatie care se caracterizează prin predominarea ideilor sexuale; obsesie sexuală. [Gen. -iei. / < fr. érotomanie, cf. gr. eros – iubire, mania – nebunie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu erotomanie
POLISEMÍE s. f. Însușire a unor cuvinte sau unități frazeologice de a avea mai multe sensuri; calitatea de a fi polisemantic; polisemantism. – Din fr. polysémie. Vezi definitia »
etimologie : mulțumesc < mulțamesc < mulțam < mulți ani < (ad) multos annos Vezi definitia »
SÁNIE, sănii, s. f. 1. Vehicul cu tracțiune animală sau autopropulsat, având în loc de roți două tălpi de lemn sau de fier cu ajutorul cărora se deplasează prin alunecare pe zăpadă sau pe gheață. 2. Suport la anumite mașini-unelte, care poate aluneca în lungul unor ghidaje, asigurând o deplasare a mașinii, a sculei prelucrătoare ori a piesei de prelucrat. – Din bg. sani. Vezi definitia »
MESAGERÍE s. f. sistem de transport rapid al mărfurilor, cu trenul, în vagoane speciale, cu vaporul sau autocamionul. ◊ oficiu de expediere a pachetelor, a mărfurilor. (< fr. messagerie, it. messaggeria) Vezi definitia »
VAGULÁȚIE s.f. (Jur.) Somație în dreptul roman făcută unui martor de către persoana care îl citează pentru mărturie. [Gen. -iei. / < lat. vagulatio, fr. vagulation]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z