Definita cuvantului osuar
OSUÁR, osuare, s. n. 1. Loc sau construcție în care sunt depuse osemintele rezultate din deshumări. 2. Monument funerar comemorativ, într-un cimitir sau într-un loc istoric, în care se păstrează osemintele ostașilor căzuți într-o bătălie. [Pr.: -su-ar.Var.: osuáriu s. n.] – Din fr. ossuaire, lat. ossuarium.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu osuar
ploscár, ploscári, s.m. (reg.) 1. par cu care se cară grămezi de fân (de otavă) pentru a face o căpiță sau o claie; ploscan. 2. cârlig la samar, de care se atârnă greutățile. 3. palavragiu. Vezi definitia »
AR, ari, s. m. Unitate de măsură pentru suprafețele de teren, egală cu 100 m2. – Din fr. are. Vezi definitia »
ZĂNĂTÁR, zănătári, s. m. (Banat) Meseriaș, meșteșugar. (din zănat < scr. zanat < tc. zanat) Vezi definitia »
CVADRICENTENÁR s.n. Împlinire a patru sute de ani de la un eveniment însemnat; aniversarea evenimentului cu acest prilej. // adj. Care durează de patru sute de ani. [Var. cuadricentenar s.n. / < cvadri- + centenar]. Vezi definitia »
DICȚIONÁR, dicționare, s. n. Operă lexicografică cuprinzând cuvintele unei limbi, ale unui dialect, ale unui domeniu de activitate, ale unui scriitor etc., organizate într-o anumită ordine (de obicei alfabetică) și explicate în aceeași limbă sau traduse într-o limbă străină. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. dictionnaire, lat. dictionarium. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z