Definita cuvantului artofor
artofór (artofoáre), s. n. – Chivot. Ngr. ἀρτοφόριον (Gáldi 154).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu artofor
AMEȚITÓR, -OÁRE, amețitori, -oare, adj. Care provoacă amețeală. – Ameți + suf. -itor. Vezi definitia »
a poseda interior expr. a fi inteligent. Vezi definitia »
METEÓR, meteori, s. m. 1. Fenomen atmosferic de natură apoasă, electrică sau optică. 2. Fenomen care constă în apariția, pe bolta cerească, a unui punct luminos (reprezentând corpuscule cosmice pătrunse în atmosfera terestră) care se mișcă cu mare viteză, lăsând uneori o dâră care se stinge după scurt timp; stea căzătoare. [Pr.: -te-or]. – Din it. meteora, ngr. metéoron, fr. météore, germ. Meteor. Vezi definitia »
CONVERTIZÓR s. n. 1. dispozitiv mecanic pentru transformarea unei mișcări sau a unei forțe. 2. cuptor pentru operația de convertizare (1). 3. mașină destinată a transforma un curent electric. 4. mașină pentru transformarea grișului în făină. 5. (inform.) aparat pentru transformarea informațiilor de pe un suport pe altul. (< fr. convertisseur) Vezi definitia »
MINICALCULATÓR, minicalculatoare, s. n. 1. Calculator electronic universal, de dimensiuni reduse, cu lungimea cuvântului de 12-24 biți, accesibil din punctul de vedere al efortului financiar de dotare și exploatare; miniordinator, minicomputer. 2. (Impr.) Calculator de buzunar. – Din fr. minicalculateur. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z