Definita cuvantului filială
FILIÁLĂ s.f. 1. Secție a unei instituții, a unei întreprinderi etc. recunoscută ca persoană juridică, care exercită anumite funcții date de instituția centrală pentru un teritoriu, pentru o anumită țară etc. 2. Organizație dependentă de o organizație superioară și controlată de aceasta. [Pron. -li-a-. / < fr. filiale, it. filiale].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu filială
FONOGRÁMĂ s.f. Înregistrare a sunetelor cu mijloace electrice, mecanice etc. ♦ Mesaj transmis prin telefon și scris de operator pe un formular special; telegramă telefonată. [< fr. phonogramme, cf. gr. phone – sunet, gramma – scriere]. Vezi definitia »
culcúșă, culcúșe, s.f. (reg.) mămăligă (de seară). Vezi definitia »
felúcă (felúci), s. f. – Corabie mică și îngustă cu pînze și lopeți. It. feluca (sec. XIX). Împrumut literar. Vezi definitia »
țâțoancă, țâțoance s. f. (pop.) v. țâță (1). Vezi definitia »
COERÉNȚĂ s. f. 1. însușirea de a fi coerent; legătură strânsă, logică între mai multe elemente, idei, lucruri. 2. (mat.) proprietate a unui sistem de axiome de a nu admite contradicții între nici o pereche de propoziții care pot fi deduse din el; consistență (2). 3. (fiz.) proprietate a undelor de a fi coerente (2). (< fr. cohérence, lat. cohaerentia) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z