Definita cuvantului focomelie
FOCOMELÍE s.f. (Med.) Anomalie congenitală constând în aceea că picioarele sau mâinile sunt atașate direct la trunchi. [< fr. phocomélie, cf. gr. phoke – focă, melos – extremitate].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu focomelie
PROMÓȚIE, promoții, s. f. Serie de absolvenți ai unei școli, ai unei facultăți etc.; totalitatea persoanelor care absolvesc în același an un ciclu de învățământ. – Din fr. promotion, lat. promotio, -onis. Vezi definitia »
RETRANSMÍSIE, retransmisii, s. f. Recepție și transmitere concomitentă a unor semnale de telecomunicații, a unei emisiuni radiofonice ori de televiziune primite de la alt post. [Var.: retransmisiúne s. f.] – Din fr. retransmission. Vezi definitia »
ACHIZÍȚIE, achiziții, s. f. 1. Formă de comerț care constă în procurarea de produse (agroalimentare) sau de materiale (pe calea unor contracte speciale); achiziționare. 2. Procurare de obiecte rare. ◊ Expr. A face o achiziție = a procura, în condiții avantajoase, ceva de pret, un lucru rar. ♦ (Concr.) Bun obținut prin achiziție (1). – Din fr. acquisition, lat. acquisitio, -onis. Vezi definitia »
AGROLOGÍE s. f. Disciplină a științelor agricole care se ocupă cu studiul solului, ca rezultat al acțiunii factorilor naturali, și cu influența pe care o are solul asupra plantelor. – Fr. agrologie (< gr.). Vezi definitia »
ARBORIZÁȚIE s. f. desen natural sugerând ramuri de arbori în unele minerale sau pe geamuri când îngheață. (< fr. arborisation) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z