Definita cuvantului fortifica
FORTIFICÁ vb. I. 1. tr., refl. A întări, a oțeli (un organism). 2. tr. A întări cu fortificații (un oraș, o linie de luptă etc.). [P.i. fortífic, 3,6 -că. / < fr. fortifier, it., lat. fortificare < fortis – puternic, facere – a face].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu fortifica
ÎNȚĂRCÁ, înțárc, vb. I. 1. Tranz. A înceta alăptarea copiilor sau puilor de mamifere, a dezvăța de supt. ◊ Expr. L-a înțărcat dracul, se spune despre un om foarte șiret. 2. Intranz. (Despre mamifere) A pierde laptele, a nu mai avea lapte. 3. Tranz. Fig. (Fam.) A dezobișnui, a dezvăța, a lipsi pe cineva de ceva. – În + țarc. Vezi definitia »
a scoate ceașca / chiseaua din bufet expr. (er. d. femei) a-și da jos chiloții (pentru consumarea unui act sexual). Vezi definitia »
Daca este posibil,va propun sa adecvati programul de cautare astfel incat atunci cand se bifeaza casuta „Cauta in tot textul definitiilor”, cuvantul cautat sa iasa in evidenta (prin culoare,aldinçursiv,etc). Cu stima Vezi definitia »
CÍRCA abr. cca./ adv. aproximativ, cam. (< lat. circa) Vezi definitia »
maciuca;arma veche de lupta,un fel de ciomag din lemn sau din fier, cu un capat mai bombat,in care erau fixate cuie speciale; Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z