Definita cuvantului furuncul
FURÚNCUL s.n. Inflamație purulentă locală a pielii; abces, buboi. [< lat. furunculus, cf. fr. furoncle].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu furuncul
CORNÍCUL s. n. semn onorific care se așeza pe casca anumitor soldați sau ofițeri romani. (< lat. corniculum) Vezi definitia »
a-l tăia capul (să) expr. 1. a înțelege, a pricepe. 2. a se pricepe (la ceva). Vezi definitia »
Lerul este o denumire specifică (un regionalism) folosit în partea de nord a Transilvaniei însemnând cuptor. Vezi definitia »
SĂTÚL, -Ă, sătui, -le, adj. 1. Care și-a potolit pe deplin foamea sau setea, care s-a săturat; săturat. ◊ (Substantivat) Sătulul nu crede celui flămând. 2. Fig. Satisfăcut de ceva, mulțumit. 3. Fig. Care a ajuns la saturație, care nu mai poate suporta; dezgustat, plictisit. – Lat. satulius. Vezi definitia »
Trigliceridul este o substanta lipidica alcatuita dintr-o molecula de glicerol esterificata cu trei molecule de acizi grasi. Trigliceridele reprezinta forma de stocare a acizilor grasi in organism si se afla in uleiurile si grasimile naturale. Trigliceridele pot fi: - trigliceride omogene sau simple, daca ele contin un singur tip de acid gras – - trigliceride eterogene sau mixte, daca au in compozitia lor tipuri diferite de acizi grasi. Concentratia sangvina normala este de 40-150mg/dl sau 0.45-1.69mmol/l. Concentratia de trigliceride in sange creste in hiperlipidemii {dictionarul medical) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z