Definita cuvantului fusarolă
FUSARÓLĂ s.f. (Arhit.) Element decorativ în relief, alcătuit dintr-un șir de boabe alungite. [< fr. fusarolle].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu fusarolă
BOȘOROGEÁLĂ, boșorogeli, s. f. Hernie. ♦ Fig. (Ir.) Ramoleală. – Din boșorogi + suf. -eală. Vezi definitia »
spătuiálă, spătuiéli, s.f. (reg.) platcă la cămășile bărbătești. Vezi definitia »
TURÉLĂ s. f. 1. dispozitiv blindat orientabil pe o navă de luptă, pe un tanc, avion etc., în care sunt așezate tunuri, mitraliere sau alt armament greu. 2. (cinem.) parte a camerei de luat vederi care asigură o schimbare rapidă a obiectivelor. (< fr. tourelle) Vezi definitia »
FALÉRĂ s. f. 1. (ant.) element de podoabă în formă de medalie, care se purta aplicat sau ca pandantiv la costum ori harnașament, ca ornament de fibulă. 2. ornament care se prinde la gât. (< it. falera, lat. phalera) Vezi definitia »
CONFERÍNȚĂ s. f. 1. expunere făcută în public asupra unei teme din domeniul științei, artei etc. 2. reuniune a reprezentanților unor state, organizații etc. pentru a discuta și a lua hotărâri în anumite chestiuni. ♦ ~ la nivel înalt = întrunire a unor șefi de state sau de guverne. 3. for superior al unei organizații de partid, care se întrunește pentru a dezbate probleme ale organizației, a alege organele sale de conducere etc. 4. consfătuire, convorbire. ♦ ~ de presă = întâlnire între o personalitate a vieții politice, sociale sau culturale și reprezentanți ai presei. (< fr. conférence, lat. conferentia) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z