Definita cuvantului ganoizi
GANOÍZI s.m.pl. Ordin de pești cu scheletul cartilaginos sau osos, numai cu bronhii, având aripioarele și coada împărțite în două părți inegale; (la sg.) pește din acest ordin. [Sg. ganoid. / < fr. ganoïdes, cf. gr. ganos – strălucire, eidos – formă].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ganoizi
cotorozí, pers. 3 sg. cotorozéște, vb. IV (reg.; despre găini) a cotcodăci. Vezi definitia »
obezí obezésc, vb. IV (înv.) a pune în obezi, a încătușa. Vezi definitia »
BURGHEZÍ, burghezesc, vb. IV. Refl. (Peior.) A adopta deprinderi sau concepții burgheze; a deveni burghez. – Din burghez. Vezi definitia »
SUPRAÎNCĂLZÍ, supraîncălzesc, vb. IV. Tranz. A încălzi ceva peste măsură. ♦ Spec. (Fiz.) A încălzi un lichid sau vapori la o temperatură mai înaltă decât temperatura de fierbere a lichidului respectiv sau corespunzător; a încălzi un metal sau un aliaj la o temperatură la care se formează o structură cristalină nouă. [Pr.: -pra-în-] – Supra- + încălzi (după fr. surchauffer). Vezi definitia »
BARONZI, George (1828-1896, n. Brăila), scriitor și publicist român. Poezie romantică de inspirație folclorică sau istorică, legende, fabule și satire („Nopturnele”, „Legende și balade”), romane („Misterele Bucureștilor”), piese de teatru („Matei Basarab sau Dorobanți și seimeni”). Traducător prodigios. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z