Definita cuvantului gigantografie
GIGANTOGRAFÍE s.f. (Poligr.) Procedeu de reproducere pe formate mari. [< fr. gigantographie, cf. gr. gigas – gigant, graphein – a scrie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu gigantografie
GATOFOBÍE s. f. galeofobie. (< engl. gatophobia) Vezi definitia »
CIANOTIPÍE, cianotipii, s. f. Procedeu de producere prin copiere fotografică, utilizat în special pentru desenele tehnice al căror original a fost executat pe hârtie de calc, obținându-se o imagine negativă pe un fond albastru închis cu linii albe. [Pr.: ci-a-] – Din germ. Zianotypie. Vezi definitia »
RECUZÁȚIE, recuzații, s. f. Recuzare. – Din fr. récusation, lat. recusatio. Vezi definitia »
GROZĂVÍE, grozăvii, s. f. 1. Faptul de a fi groaznic, de a inspira groază; faptă, situație, întâmplare îngrozitoare; oroare, urgie. 2. (Concr.) Lucru sau ființă îngrozitoare. 3. Faptul de a ieși cu totul din comun prin calitățile sale; însușirea unui lucru cu deosebite calități; grozăvenie. 4. (Concr.) Lucru sau ființă care întrunește calități deosebite, ieșite din comun; grozăvenie. – Grozav + suf. -ie. Vezi definitia »
DOXOLOGÍE s. f. 1. moment în liturghia creștină în care se face glorificarea lui Cristos. 2. studiu sistematic al rolului pe care îl are aprecierea în învățământul școlar. (< fr. doxologie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z