Definita cuvantului gnatostomi
GNATOSTÓMI s.m.pl. (Zool.) Subîncrengătură a vertebratelor cuprinzând animalele cu fălci. [Sg. gnatostom. / < germ. Gnathostomen, cf. gr. gnathos – falcă, stoma – gură].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu gnatostomi
Îmi cer scuze pentru deranj, însă am o întrebare. Ce facem dacă în limbajul curent se folosește un cuvânt care nu figurează în niciun dicționar dar el este folosit uzual, este clar ce înseamnă și la prima vedere corespunde spiritului de mai sus. Exemplu, cuvântul de mai sus. Adresey această întrebare moderatorului care acceptă plasare cuvintelor în dicționar. Urez tuturor „contribuabililor” acestui dicționar pe care-l folososc zilnic de câteva zeci de ori, succes! Mihai Cotelnic, traducător RO-PL, PL-RO, EN-RO...stabilit în Polonia. mcotelnicpost.pl Vezi definitia »
UIMÍ, uimesc, vb. IV. Tranz. A stârni, a provoca o mare (și neașteptată) mirare, admirație, emoție; a impresiona puternic, a surprinde, a ului. ♦ (Înv.) A tulbura, a zăpăci, a buimăci. – Et. nec. Vezi definitia »
MI s.m. invar. (Muz.) 1. Treapta a treia din gama do major; sunetul și nota corespunzătoare. 2. Coarda, clapa unui instrument care dă sunetul acestei note. [< it. mi]. Vezi definitia »
ADORMÍ, adórm, vb. IV. 1. Intranz. și tranz. A trece sau a aduce pe cineva la starea de somn. ♦ Intranz. Fig. (În limbaj bisericesc) A muri. 2. Tranz. Fig. A alina, a liniști, a potoli o senzație, un sentiment etc. 3. Tranz. A face pe cineva să doarmă și să devină insensibil cu ajutorul unui narcotic. – Lat. addormire. Vezi definitia »
COMPĂTIMÍ vb. tr. a avea, a manifesta milă față de suferințele sau de nenorocirea cuiva; a compasiona. (după fr. compatir) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z