Definita cuvantului zoopatie
ZOOPATÍE s.f. 1. Boală la animale. 2. Delir în care bolnavul e convins că are animale (șerpi, broaște etc.) în sau pe corp. (din fr. zoopathie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu zoopatie
ELECTROGRAFÍE, electrografii, s. f. Metodă modernă de investigare a organismelor vii cu ajutorul curentului electric. – Din engl. electrography. Vezi definitia »
FITOGRAFÍE s.f. Descrierea sistematică a plantelor; botanică descriptivă. [Gen. -iei. / < fr. phytographie]. Vezi definitia »
OCUPÁȚIE s.f. I. Îndeletnicire, profesiune, meserie. ♦ Preocupare, treabă. II. 1. Luare în stăpânire cu forța a unui teritoriu, a unui oraș etc. de către o putere străină, care impune un anumit regim. 2. Luare în posesiune, în stăpânire; ocupare. [Gen. -iei, var. ocupațiune s.f. / cf. fr. occupation, lat. occupatio]. Vezi definitia »
MICROFONÍE s. f. 1. reacție care se produce între un microfon în funcțiune și difuzoarele sale atunci când amplificatorul întrece ca volum o anumită limită. ◊ fenomen care are loc atunci când la condensatorul variabil al unui radioreceptor nu funcționează bine în gama de unde scurte. 2. slăbire a vocii. (< fr. microphonie) Vezi definitia »
AEROFOTOGRAMMETRÍE s. f. Metodă a fotogrammetriei care măsoară, determină metric și reprezintă, grafic și fotografic, porțiuni din suprafața terestră. [Pr.: a-e-] – Din fr. aérophotogrammétrie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z