Definita cuvantului grandilocvență
GRANDILOCVÉNȚĂ s.f. Întrebuințare afectată de cuvinte sau fraze; stil bombastic. [Cf. fr. grandiloquence, it. grandiloquenza].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu grandilocvență
CATAFORÉZĂ s. f. Deplasare spre catod a particulelor dintr-o soluție coloidală sub acțiunea câmpului electric. – Din fr. cataphorèse. Vezi definitia »
FILOZOFÁLĂ adj.f. Piatră filozofală = Substanță despre care alchimiștii credeau că poate transforma toate metalele în aur sau argint; (fig.) descoperire, idee extraordinară. [< fr. philosophale]. Vezi definitia »
fonfoánă, fonfoáne, s.f. (reg.) femeie care vorbește încurcat. Vezi definitia »
criválă, crivále, s.f. (reg.) 1. unealtă ciobănească în formă de crăcană, pe care stă drobul de sare, pentru a-l linge oile. 2. băț despicat în două la un capăt, cu care se prind șerpii. 3. parte a joagărului numită și: coacă, cocârlă, manivelă, vârtej. 4. unealtă de confecționat frânghii; crivea. 5. clește de lemn al dulgherului și tâmplarului; teasc. Vezi definitia »
BOMBÁRDĂ s.f. Mașină de război medievală cu care se aruncau bolovani. ♦ Tun de mare calibru cu care se aruncau bombe. [< fr. bombarde, cf. it. bombarda]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z