Definita cuvantului guvernamental
GUVERNAMENTÁL, -Ă adj. De (la) guvern; al guvernului. [Cf. fr. gouvernemental].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu guvernamental
INTRACONTINENTÁL, -Ă adj. în interiorul unui continent. (< fr., engl. intracontinental) Vezi definitia »
PASPOÁL, paspoaluri, s. n. Șiret (lat) sau fâșie îngustă de stofă, de mătase etc. aplicată ca garnitură la rochii, de-a lungul unei cusături, a unui buzunar etc. ♦ Bandă, de obicei din piele sau din material plastic, fixată la unele fețe de pantofi sau la diferite obiecte de marochinărie pentru a le întări marginile sau pentru a ascunde unele cusături și a crea un efect decorativ. [Pl. și: paspoale] – Din fr. passepoil. Vezi definitia »
PATRIMONIÁL, -Ă, patrimoniali, -e, adj. Care aparține unui patrimoniu, privitor la un patrimoniu; care se moștenește, ereditar; de familie. ◊ Bunuri patrimoniale = bunuri care pot fi evaluate în bani. Raporturi patrimoniale = raporturi juridice cu conținut economic. [Pr.: -ni-al] – Din fr. patrimonial. Vezi definitia »
MONOCLINÁL, -Ă, monoclinali, -e, adj., s. n. 1. Adj. (Despre structuri geologice cutate) Care aparține unui singur flanc cutat. 2. S. n. Succesiune de straturi care prezintă aceeași înclinare și același sens. – Din fr. monoclinal. Vezi definitia »
UNIDIMENSIONÁL, -Ă adj. cu o singură dimensiune; monodimensional. (< fr. unidimensionnel) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z