Definita cuvantului hamburger
HÁMBURGER s.m. Bucată de carne tocată, friptă în tigaie și servită cu o felie de pâine. [< engl., fr., it. hamburger (steak)].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu hamburger
BÓILLER s. n. cazan special de încălzire automată a apei necesare consumului în întreprinderi, locuințe etc. (< germ. Boiler) Vezi definitia »
PERLIÉR, -Ă adj. (Liv.) Privitor la perle, de perle. ♦ (Despre scoici etc.) Care produce perle. [< fr. perlier]. Vezi definitia »
LÚGHER s. n. velier mic cu doi arbori, arborele mic fiind prevăzut cu o velă pătrată. (< engl. lugger) Vezi definitia »
CORDELIÉR s. m. 1. călugăr franciscan care se încingea cu o frânghie cu trei noduri. 2. (pl.) membrii clubului fondat de Danton, Marat și Camille Desmoulins în timpul revoluției burgheze din Franța, opus iacobinilor. (< fr. cordelier) Vezi definitia »
CENTROMER (‹ fr.) s. m. (GENET.) Porțiune a cromozomului prin care acesta se prinde de fusul nuclear de diviziune în timpul mitozei sau meiozei. Poate fi punctiform și localizat într-o strangulare inelară a cromozomului sau difuz, ca la majoritatea plantelor și insectelor. Poziția lui permite diferențierea tipurilor de cromozomi. Sin. cinetocor. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z