Definita cuvantului hematocheratoză
HEMATOCHERATÓZĂ s.f. Dezvoltare exagerată a stratului cornos din epidermă. [< fr. hématokératose].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu hematocheratoză
APENDICÍTĂ, apendicite, s. f. Boală care constă în inflamarea acută sau cronică a apendicelui (1) și care se manifestă de obicei prin crize dureroase. – Din fr. appendicite. Vezi definitia »
METALOFÍZICĂ s. f. disciplină care studiază fenomenele fizice ce se petrec în metale și aliaje. (< fr. métallophysique) Vezi definitia »
BIPLÁCĂ (‹ bi + placă) s. f. Tub electronic cu doi anozi și un catod, utilizat ca element redresor și pentru detecție. Vezi definitia »
BREZĂTÚRĂ, brezături, s. f. (Rar) 1. Pată albă pe fruntea vitelor. 2. Pată pe pereții caselor, formată de lutul cu care se astupă crăpăturile înainte de văruit. – Breza + suf. -ătură. Vezi definitia »
TONĂ, tone, s. f. Unitate de măsură a masei, egală cu 1000 de kg. ◊ Tonă-kilometru = unitate de măsură pentru exprimarea volumului transporturilor pe o linie de cale ferată, egală cu deplasarea unei greutăți de o tonă pe distanța de 1 km. Tonă-registru = unitate de măsură pentru volumul interior al unei nave comerciale, egală cu 2,832 m3. – Din fr. tonne. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z