Definita cuvantului herminat
HERMINÁT, -Ă adj. Asemănător herminei; (spec.; despre păsări) cu penajul alb mărginit cu negru la coadă și la aripi și negru mărginit cu alb la gât. [Cf. fr. herminé].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu herminat
VOIVODÁT s. n. v. voievodat. Vezi definitia »
LICHEFIÁT, -Ă, lichefiați, -te. adj. (Despre corpuri gazoase) Care a fost adus în stare lichidă, care a devenit lichid. [Pr.: -fi-at] – V. lichefia. Vezi definitia »
SEMIFABRICÁT, semifabricate, s. n. Produs cu un anumit grad de prelucrare, care se livrează altei secții sau altei întreprinderi pentru a fi prelucrat în continuare în vederea obținerii unui produs finit. – Semi- + fabricat. Vezi definitia »
RETARDÁT, -Ă adj. (și s.m.f.) (Franțuzism) Rămas în urmă; nedezvoltat din punctul de vedere al intelectului; întârziat mintal; înapoiat; retardatar. [< retarda]. Vezi definitia »
IMPARICOPITÁT, -Ă, imparicopitați, -te, adj. (Despre animale) Care are un număr impar de degete; imparidigitat. ♦ (Substantivat, n. pl.) Ordin de mamifere erbivore care prezintă această caracteristică; (și la sg.) animal din acest ordin. – Din copitat (după imparidigitat etc.). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z