Definita cuvantului stil
STIL s.n. I. 1. Instrument de metal sau de os ascuțit la vârf, cu care se scria în antichitate pe tăblițe cerate. 2. Partea pistilului care se află deasupra ovarului și poartă stigmatul. II. 1. Totalitatea procedeelor proprii de exprimare prin mijloacele limbii literare a unui conținut concret; mijloacele lingvistice de exprimare proprii unui scriitor, unei opere, unui gen etc. 2. Mod de exprimare a gândirii specific unei arte sau unui artist, curentelor, epocilor sau școlilor artistice naționale. ◊ Figură de stil = v. figură (4) [în DEX ´98, DN]. 3. Mod, fel, manieră de a fi, de a purta etc. ◊ Stil de muncă = fel de a concepe munca și de a munci. [Pl. -luri, -le. / < fr. style, it. stile, cf. lat. stylus, gr. stylos – stilet].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu stil
AMOVÍBIL, -Ă adj. 1. Care poate fi revocat, concediat, înlocuit. 2. (Tehn.) Mobil, deplasabil. [Cf. fr. amovible, it. amovibile < lat. amovere – a depărta]. Vezi definitia »
INCOMPARÁBIL, -Ă adj. (adesea adv.) Neasemănat, extraordinar, fără pereche. [Cf. fr. incomparable]. Vezi definitia »
MEZOFÍL, mezofile, s. n. 1. Țesut cuprins între epiderma superioară și cea inferioară a frunzei, format din celule care conțin clorofilă. 2. (La pl.) Microorganisme care se dezvoltă la temperaturi medii. – Din fr. mésophylle. Vezi definitia »
LIPOFÍL, -Ă adj. (despre molecule) cu afinitate pentru substanțele grase. (< fr. lipophite) Vezi definitia »
EXECUTÁBIL, -Ă adj. care poate fi executat. (< fr. exécutable) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z