Definita cuvantului hidrocosmetică
HIDROCOSMÉTICĂ s.f. Ramură a cosmeticii având ca obiect îngrijirea sănătății și a frumuseții prin folosirea apei și a preparatelor cosmetice pe bază de apă. [Gen. -cii. / cf. fr. hydrocosmétique].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu hidrocosmetică
PAIÉTĂ, paiete, s. f. Disc mic și sclipitor de metal, de sticlă, de celofan etc. (cu gaură la mijloc), care se coase sau se lipește ca ornament pe haine, pe stofe etc.: fluturaș (2). [Pr.: pa-ie-] – Din fr. paillette. Vezi definitia »
VIVANDIÉRĂ, vivandiere, s. f. Femeie autorizată în trecut să însoțească armatele unor țări, pentru a vinde soldaților alimente și alte articole de consum. [Pr.: -di-e-] – Din fr. vivandière. Vezi definitia »
JIGÁLĂ, jigale, s. f. (Înv. și reg.) Cui întors la vârf și înfierbântat, cu care se găuresc ciubucele sau se decorează diverse obiecte de lemn. [Var.: juválă s. f.] – Din ucr. žyhalo. Vezi definitia »
șușulícă, șușulíci, s.f. (reg.) bască. Vezi definitia »
TRÍȘCĂ, triște, s. f. Vechi instrument muzical popular de suflat, făcut din trestie, soc etc., asemănător cu un fluier fără găuri. ♦ Fiecare dintre tuburile sonore ale cimpoiului; țurloi. – Et. nec. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z