Definita cuvantului hidrograd
HIDROGRÁD s.n. Unitate de măsură a variației nivelului apelor curgătoare, reprezentând a zecea parte din diferența care rezultă între valoarea nivelurilor maxime și minime absolute înregistrate într-o perioadă lungă de timp. [< germ. Hydrograd, cf. gr. hydor – apă, lat. gradus – treaptă].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu hidrograd
SEMINOMÁD, -Ă, seminomazi, -de, adj., s. m. și f. (Persoană) care se află în stare de seminomadism. – Din fr. semi-nomade. Vezi definitia »
ASCLEPIÁD3 s.m. Plantă erbacee perenă cu flori albastre parfumate și cu fructul îngroșat și cărnos. [< fr. asclépiade]. Vezi definitia »
UNGULIGRÁD, -Ă adj., s. n. (mamifer, care calcă pe vârful degetelor îmbrăcate în copită. (< engl. unguligrade, fr. onguligrade) Vezi definitia »
sărád, săráduri, s.n. (reg.) 1. șnur împletit din fire de lână, vopsită de obicei în negru, cu care se împodobesc sumanele, catrințele. 2. ornament făcut din postav cusut pe clinii sumanului. 3. șiret împletit cu care se leagă diverse obiecte. 4. (înv.) ghirlandă (de frunze, de flori etc.). Vezi definitia »
ORJÁD s. n. (Înv.) Băutură răcoritoare preparată din sirop de orz sau de migdale. – Din fr. orgeat. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z