Definita cuvantului hinterland
HÍNTERLAND s.n. Regiune învecinată cu un teritoriu dominat de un stat imperialist și folosită ca bază a unor acțiuni expansioniste; (p. ext.) coloniile și țările dependente de metropolă. [Pl. -duri, -de. / cf. germ. Hinterland < hinter – în spate, Land – teritoriu].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu hinterland
ELECTROCORÚND s.n. Electrocorindon. [< germ. Elektrokorund]. Vezi definitia »
RAND s. m. unitatea monetară în Africa de Sud și în Namibia. (< fr. rand) Vezi definitia »
PRUND, prunduri, s. n. 1. Pietriș mărunt amestecat cu nisip, care se găsește pe fundul și pe malul apelor sau, în straturi, în scoarța pământului. ♦ Albie, fund de apă (cu pietriș). ♦ Pietriș mărunt care se așterne pe drumuri sau pe șosele; prundiș. 2. Mal, țărm, teren acoperit cu pietriș; prundiș; teren format din pietriș. 3. Insulă mică, fără vegetație, formată din aluviuni, pe cursul unui râu. – Din sl. prondŭ. Vezi definitia »
A ROND s. n. Semnul tipografic @, numit și a comercial sau coadă-de-maimuță; folosit mai ales în adresele de poștă electronică, are semnificația „la” și precedă porțiunea de adresă care reprezintă domeniul virtual (exemplu: [email protected]). Vezi definitia »
ȘALÁND s. n. 1. navă fără autopropulsie, folosită la transportul mărfurilor. 2. navă, cu sau fără propulsie proprie, servind pentru transportul materialelor dragate. (< fr. chaland) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z