Definita cuvantului avaet
avaét (-turi), s. n. – Impozit. Se spunea în trecut mai ales despre sumele care se încasau pentru acordarea unor functii și demnități de către Stat; și, în general, despre orice impozit. – Var. havaet. Tc. avaid, pl. de la arab. ‘aid „obicei” (Șeineanu, II, 29).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu avaet
ANTRÉT s.n. v. antreu. Vezi definitia »
BAZINÉT (după fr. bassinet) s. n. 1. Spațiu larg al căilor de urinare, rezultat din confluența calicelor și care continuă inferior cu ureterul; pelvis renal. 2. B. depresionar = depresiune cu mici dimensiuni axată pe cursul superior al unui rîu, de obicei în punctul de convergență a unor pîraie sau la ieșirea din chei, formată prin eroziune laterală. Vezi definitia »
BRACHÉT s. n. guseu. (< engl. brachét) Vezi definitia »
PERIMÉT, perimete, s. n. Frânghie, funie de care sunt prinse cârligele carmacelor de pescuit. – Din rus. peremet. Vezi definitia »
BERTHOLLET [bertolé], Claude Louis conte (1748-1822), chimist francez. Prof. univ. la Paris. A elaborat împreună cu Lavoisier o nomenclatură chimică rațională; a descoperit proprietățile decolorante ale clorului și aplicațiile acestuia ca agent de albire, clorații și utilizarea lor la fabricarea explozivilor; a sintetizat cloratul de potasiu (sarea lui B.) și a studiat echilibrele chimice. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z