Definita cuvantului hiponastie
HIPONASTÍE s.f. (Biol.) Creștere mai rapidă a suprafeței dorsale a unui organ vegetal plat (frunză, petală) decât a celei ventrale, care devine astfel concavă. [< fr. hyponastie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu hiponastie
Vitalie M. Sârbu: Capacitatea de a se transpune în locul altei persoane și de a retrăi momentele persoanei respective. Vitalie M. Sârbu: Capacitatea de a se pune în locul altei persoane și de a simți ceea ce simte persoana respectivă”. Vezi definitia »
TONOMETRÍE s. f. 1. procedeu de determinare a greutății moleculare prin măsurarea tensiunii de vapori ai soluțiilor unor substanțe nevolatile. ◊ studiu al soluțiilor bazat pe acest procedeu. 2. măsurare a tensiunii vasculare cu ajutorul a diverse aparate; măsurare a tensiunii intraoculare. (< fr. tonométrie, germ. Tonometrie) Vezi definitia »
MALABSÓRBȚIE s. f. tulburare de digestie, determinată de o deficiență enzimatică și de alterarea absorbției prin modificarea transportului alimentelor digerate din intestin în sânge și limfă. (< fr. malabsorption) Vezi definitia »
LALOPATÍE s. f. logopatie. (< fr. lalopathie) Vezi definitia »
instituție publică în care are loc educarea și formarea tinerilor Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z