Definita cuvantului flexibil
FLEXÍBIL, -Ă, flexibili, -e, adj., s. n. 1. Adj. Care are proprietatea de a se îndoi, de a se încovoia ușor (și de a-și reveni la forma inițială); elastic, mlădios. 2. Adj. (Gram.) Care are flexiune (2); flexionar. 3. S. n. Grup de lamele flexibile (1) din cupru, folosit în legăturile electrice. – Din fr. flexible, lat. flexibilis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu flexibil
PRACTICÁBIL s.n. (Teatru) Element de decor, format dintr-un podium mobil pe care se fixează mai multe scânduri, servind pentru a căpăta înălțimea dorită în scenă și pe care se poate circula. ♦ (Cinem.) Platformă pe care se instalează camera de luat vederi și proiectoarele. [Cf. fr. praticable]. Vezi definitia »
LIOFÍL, -Ă adj. (despre particule coloidale) cu afinitate pentru mediul de dispersie. (< fr. lyophile) Vezi definitia »
PLUTÍBIL, -Ă, plutibili, -e, adj. (Despre ape) Pe care se poate naviga; navigabil. – Pluti + suf. -bil. Vezi definitia »
BENZOÍL s.n. (Chim.) Radical monovalent, derivat de la acidul benzoic prin îndepărtarea grupării hidroxil. [Pron. -zo-il. / < fr. benzoyl]. Vezi definitia »
EDÍL s.m. 1. Magistrat roman care se ocupa cu îngrijirea edificiilor, cu aprovizionarea, organizarea jocurilor etc. 2. Consilier comunal dintr-un oraș mare care se ocupă cu probleme de edilitate. [< lat. aedilis, cf. fr. édile]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z