Definita cuvantului nămornic
nămorníc, nămornícă, adj. (reg.) 1. (adj.) care întrece cu mult limitele normale de volum, înălțime, putere etc. 2. (s.m. și f.) namilă, matahală.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu nămornic
CARACTERÍSTIC, -Ă, caracteristici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Însușire specifică predominantă, proprie unei ființe, unui lucru, unui fenomen etc. și care diferențiază o ființă de alta, un lucru de altul. 2. Adj. Care constituie trăsătura distinctivă a unei ființe, a unui lucru sau a unui fenomen. 3. S. f. Partea întreagă a unui logaritm. 4. S. f. Parametru sau dată tehnică utilizată pentru aprecierea comportării în exploatare a unui sistem tehnic sau a unui material. 5. S. f. Curbă care reprezintă modul cum variază o proprietate a unui sistem sau a unui dispozitiv în funcție de o anumită variabilă. – Din fr. caractéristique. Vezi definitia »
ENOLÓGIC, -Ă adj. Referitor la enologie. [Scris și oenologic. / < fr. oenologique]. Vezi definitia »
LUÉTIC, -Ă s.m. și f. Sifilitic. [Pron. lu-e-, cf. germ. luetisch]. Vezi definitia »
MICROFOTOGRÁFIC, -Ă adj. Referitor la microfotografie. [Cf. fr. microphotographique]. Vezi definitia »
SPECÍFIC, -Ă, specifici, -ce, adj., s. n. 1. Adj. Care este propriu, caracteristic unei ființe, unui lucru sau unui fenomen; particular, distinct. ♦ Care se raportează la o unitate, la o cantitate (dintr-un material). 2. S. n. Caracterul propriu, particular, special al cuiva sau a ceva; specificitate, notă distinctivă. – Din fr. spécifique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z