Definita cuvantului ignicolor
IGNICOLÓR, -Ă adj. (Rar) De culoarea focului. [Cf. fr. ignicolore, lat. ignicolor < ignis – foc, color – culoare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ignicolor
MIEZUITÓR, -OÁRE, miezuitori, -oare, s. m. și f. Muncitor într-o turnătorie care pregătește miezul tiparelor în care se toarnă metalul topit. [Pr.:-zu-i-1 – Miez + suf. -uitor. Vezi definitia »
RECUPERATÓR, -OÁRE adj. Care recuperează. // s.n. 1. Sistem tehnic cu care se recuperează deșeurile de materiale sau energia care se pierdea în mod obișnuit. 2. Preîncălzitor de aer pentru cuptoare industriale. [Cf. fr. récupérateur]. Vezi definitia »
FORMATÓR, -OÁRE s.m. și f. Muncitor care confecționează forme de turnătorie. // s.n. Aparat de laborator folosit pentru formarea foilor de pastă de hârtie sau de semifabricate fibroase pe baza cercetării cărora se determină caracteristicile fizico-chimice. [Cf. fr. formateur]. Vezi definitia »
guvernator de provincie in Imperiul Otoman. Pina in a doua jumatate a secolului al XV-lea au fost 2ünul pentru Anatolia si altul pentru Rumelia. Vezi definitia »
AUTOTRANSPORTÓR, -OÁRE I. s. m. f. cel care lucrează pe o mașină de transportat materiale. II. s. n. autovehicul blindat de luptă, neînarmat, folosit în transportul trupelor. (< auto2 + transportor) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z