Definita cuvantului ilegal
ILEGÁL, -Ă adj. 1. Care nu este în conformitate cu legea; nelegal. 2. Care nu este recunoscut, admis de lege, aprobat de autoritățile unei țări, care desfășoară în ascuns o activitate (politică); (p. ext.) clandestin, conspirativ. [Cf. illégal, it. illegale, lat. illegalis].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ilegal
STRADÁL, -Ă, stradali, -e, adj. Care aparține străzii, privitor la stradă, la drumuri. – Din it. stradale. Vezi definitia »
TRIAL1 [TRÁIĂL] s. n. meci de selecție, de triere; meci de verificare. (< engl., fr. trial /match/) Vezi definitia »
BILATERÁL, -Ă adj. 1. cu două laturi, fețe (opuse, simetrice). 2. referitor la cele două laturi, aspecte ale unui lucru. 3. (despre contracte, convenții) care angajează reciproc cele două părți; bipartit. (< fr. bilatéral) Vezi definitia »
IMEMORIÁL, -Ă adj. Dintr-o epocă îndepărtată; uitat, străvechi. [Pron. -ri-al. / cf. fr. immémorial]. Vezi definitia »
CANÁL, (1) canaluri, (1, 2, 3) canale, s. n. 1. Albie artificială sau amenajată care leagă între ele două mări, două fluvii, un râu cu un lac etc. și care servește la navigație, la irigări sau la construcții hidrotehnice. ♦ Curs de apă îndiguit și drenat cu scopul de a-l face navigabil, de a preveni inundațiile etc. ♦ Cale de circulație pe apă (ținând loc de stradă) în orașele așezate la mare sau pe fluvii. ♦ Porțiune de mare situată între două țărmuri apropiate. 2. Conductă (construită din beton sau din tuburi îmbinate, din șanțuri sau rigole) destinată să transporte lichide, în diferite scopuri. 3. Formație organică în formă de tub, vas sau cale de comunicație în organismele animale sau vegetale (prin care circulă substanțele nutritive, secreții etc.). – Din fr. canal, lat. canalis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z