Definita cuvantului ilumina
ILUMINÁ vb. I. 1. tr. A lumina puternic (în scop decorativ). 2. refl. (Fig.) A se înviora, a se lumina la față; a se înveseli. [< fr. illuminer, lat., it. illuminare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ilumina
GUARÁNA s. f. 1. liană care crește în Brazilia. ◊ pastă preparată din semințele de guarana (1), antinevralgic și astringent în tratamentul dizenteriei. 2. chitară în țările Americii de Sud. (< fr. guarano) Vezi definitia »
CESIONÁ vb. I. tr. A ceda, a renunța (la un drept, la un bun etc.); a transfera un drept în avantajul cuiva. [Pron. -si-o- / după fr. cession]. Vezi definitia »
ÎNCRÂNCINÁ vb. I. v. încrâncena. Vezi definitia »
CONTAMINÁ, contaminez, vb. I. 1. Tranz. A transmite o boală molipsitoare; a infecta, a molipsi. 2. Refl. (Lingv.; despre două limbi) A se încrucișa; (despre două cuvinte) a se influența reciproc (schimbându-și forma). 3. Fig. A influența, a înrâuri. – Din fr. contaminer, lat. contaminare. Vezi definitia »
DAMASCHINÁ vb. I. tr. (Rar) 1. A îmbrăca în damasc. 2. A încrusta în oțel sau în fier firicele de aur sau de argint. [< fr. damasquiner]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z