Definita cuvantului incandescență
INCANDESCÉNȚĂ s.f. Stare a unui corp care răspândește lumină din cauza temperaturii înalte la care se află. ◊ Lampă cu incandescență = lampă în care lumina este produsă de un filament adus la incandescență cu ajutorul unui curent electric. [Cf. fr. incandescence, it. incandescenza].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu incandescență
COMPLIÁNȚĂ s.f. (Fiz.) Mărime care indică gradul de elasticitate al unui sistem mecanic. ♦ Complianță pulmonară = variație a volumului pulmonar, datorită schimbării de presiune. [Pron. -pli-an-. / < fr. compliance]. Vezi definitia »
INOSTÓZĂ s. f. refacere a țesutului osos în zonele unde a fost distrus. (< ino- + ostoză) Vezi definitia »
GUTIÉRĂ s.f. 1. (Mar.) Piesă longitudinală așezată la marginea bordajului punții. 2. Aparat folosit în chirurgie pentru susținerea unui membru fracturat. [Pron. -ti-e-. / < fr. gouttière]. Vezi definitia »
COCIÓRBĂ s. f. v. cociorvă. Vezi definitia »
OBIÁLĂ, obiele, s. f. Bucată de pânză sau de postav cu care țăranii (uneori și militarii) își înfășoară laba piciorului, în loc de ciorap sau peste ciorap; p. ext. zdreanță, cârpă. Expr. A-i curge (cuiva) obielele sau a curge obielele de pe (sau după) cineva = a fi îmbrăcat în zdrențe, a fi zdrențos, zdrențăros. – Din bg. obijalo. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z