Definita cuvantului inegal
INEGÁL, -Ă adj. Care nu este egal, care nu este identic; lipsit de egalitate. ♦ Schimbător; neuniform; neconstant. [Cf. fr. inégal].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu inegal
VIRTUÁL, -Ă, virtuali, -e, adj. Care există numai ca posibilitate, Fără a se produce (încă) în fapt; al cărui efect este potențial, și nu actual. ◊ Imagine virtuală = imagine în care punctele convergente se găsesc în prelungirea razelor de lumină ale unui sistem optic, neputând fi prinse pe un ecran. [Pr.: -tu-al] – Din fr. virtuel. Vezi definitia »
POSTNOMINÁL, postnominale, s. n. Cuvânt (substantiv sau adjectiv) derivat dintr-o formă nominală. Cuvântul „Înfrumuseța” este postnominalul lui „frumusețe”. ♦ (Adjectival) Formație postnominală.Post1- + nominal. Vezi definitia »
PERIFOCÁL, -Ă adj. situat în jurul unui focar patologic. (< fr. périfocal) Vezi definitia »
ALODIÁL, -Ă adj. (Ist.) Care se referă la un alodiu. [Pron. -di-al. / < fr. allodial]. Vezi definitia »
DREPT CONSTITUȚIONAL s.n. 1. Ramură a dreptului formată din ansamblul regulilor și principiilor fundamentale referitoare la orânduirea social-economică și de stat; sistemul, alcatuirea și competențele organelor statului, precum și cele mai importante drepturi și îndatoriri ale cetățenilor. Așa cum însăși denumirea o arată, normele dreptului constituțional își au izvorul în constituție, care este legea fundamentală a statului. 2. Ramură a știintelor juridice care studiază normele și institutiile dreptului constituțional. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z