Definita cuvantului negri
negrí, negrésc, vb. IV (înv. și pop.) 1. a (se) înnegri, a (se) bronza, a (se) acoperi (de nori). 2. a (se) murdări. 3. (fig.) a denigra, a ponegri, a defăima.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu negri
ZĂDĂRÍ vb. IV. v. zădărî. Vezi definitia »
1. Fonduri constituite într-o perioadă de gestiune, pe seama cheltuielilor, cu scopul acoperirii riscurilor și a pierderilor care pot apărea din cauza deprecierii bunurilor și a creșterii obligațiilor. 2. Sursă constituită pe seama cheltuielilor, pentru acoperirea unei pierderi sau a unei cheltuieli cu caracter probabil. 3. Post din pasivul bilanțului contabil, alimentat cu prelevări din profit și destinat acoperirii riscurilor viitoare. Vezi definitia »
soluri acide (de la latinescul acris), care prezintă un orizont de iluviere a argilei, cu un grad scăzut de satura ie în baze (după „Mihai Ielenicz si colaboratori, 1999, Dic ionar de Geofrafie Fizică, Editura Corint, Bucuresti) Vezi definitia »
SAFÁRI s.n. 1. (Rar) Expediție de vânătoare în Africa centrală și orientală. 2. Raliu automobilistic fără probe speciale, desfășurat mai ales pe continentul african, pe drumuri și în condiții dintre cele mai vitrege. [< fr. safari, cf. ar. safar – a călători]. Vezi definitia »
altmínteri (alt-min-teri) adv. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z