Definita cuvantului inspectorat
INSPECTORÁT s.n. 1. Serviciu care are sarcina de a inspecta activitatea unităților în subordine; localul unde este instalat un astfel de serviciu. 2. Funcția, serviciul de inspector. [Cf. fr. inspectorat].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu inspectorat
norát, norátă, adj. (pop.) înnorat, noros; ploios. Vezi definitia »
ÎNTREMÁT, -Ă, întremați, -te, adj. Restabilit, refăcut după o boală, după o oboseală; înzdrăvenit. – V. întrema. Vezi definitia »
HERMINÁT, -Ă adj. (Zoot.; despre găini) Care are culoarea penajului caracterizată printr-un fond alb, cu penele din coadă și din vârful aripilor negre, cu cele de la gât (lanțetele) negre, mărginite cu alb. ♦ (Substantivat, f.) Herminată de Bonțida = rasă de găini creată în România și crescută pentru producția mixtă (ouă și carne). (din fr.) [Dicționar Enciclopedic, Ed. Enciclopedică, București 1999] Vezi definitia »
STATIZÁT adj. v. statiza. [Sinonime] Vezi definitia »
AVOCÁT, -Ă s.m. și f. Persoană care reprezintă pe împricinați înaintea instanțelor judecătorești și care îndeplinește unele dintre actele de procedură. [Var. advocat, -ă s.m.f. / < lat. advocatus, cf. germ. Advokat, it. avvocato, fr. avocat]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z