Definita cuvantului cincizecilea
CINCIZÉCILEA, CINCIZÉCEA num. ord. (Precedat de art. „al”, „a”; de obicei cu valoare adjectivală) Care se află între al patruzeci și nouălea și al cincizeci și unulea. [Var.: cinzécilea, cinzécea num. ord.] – Cincizeci + le + a.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cincizecilea
cubeá (-éle), s. f.1. Cupolă. – 2. Fumar. Tc. ku(m)be (Șeineanu, III, 43); cf. ngr. ϰουμπές, sb. kubé, sp. alcoba. Vezi definitia »
Integrarea familiei romane, intr-un sistem de rudenie.(Din sociologie familiei) Vezi definitia »
1. Formarea de granule din cromatină, care se impraștie în citoplasma. 2. Fragmentarea și răspândirea nucleului, după condensarea cromatinei din nucleu (picnoză), urmată de dispariția nucleului (carioliză), două stadii ale degenerării celulare. Vezi definitia »
DECĂDEÁ, decád, vb. II. Intranz. 1. A ajunge într-o stare mai rea, a fi în declin; a regresa. ♦ A ajunge într-o stare morală degradantă, a se degrada moralicește; a se declasa, a se deprava. 2. (În expr.) A decădea din drepturi = a pierde un drept prin neîndeplinirea în termenul prevăzut de lege a unor condiții sau formalități. – De4- + cădea (după fr. déchoir). Cf. it. decadere. Vezi definitia »
STRUNEÁ, strunele, s. f. (Reg.) Strună (3). – Din strună + suf. -ea. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z