Definita cuvantului intima
INTIMÁ vb. I. tr. 1. A pune în vedere (ceva), a notifica cu autoritate. 2. (Jur.) A chema în judecată, a cita în fața unei jurisdicții superioare. [< lat. intimare, cf. fr. intimer].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu intima
Problema factualitatii unei obligatii este aceea a aptitudinii ei de a fi adevarata din cauza ca urmareste sa enunte un fapt (nu are deci alta functie).> capacitate de adevar; expresivism; proiectivism. Sursa: Dictionar de filosfie, Oxford Vezi definitia »
forma de adresare Vezi definitia »
GRIMÁ vb. tr., refl. a (se) machia pentru scenă. (< fr. grimer) Vezi definitia »
REAFIRMÁ vb. tr. a afirma ceva din nou. (< fr. réaffirmer) Vezi definitia »
GASTROSTOMA, s.f. Etimologie: gastros [gr.] = stomac, stoma [gr.] = orificiu. Intervenție chirurgicală care constă în deschiderea și fixarea operatorie a stomacului la piele, în scopul de a se permite alimentarea printr-o sondă, în cazul în care calea esofagiană este întreruptă. Presupune punerea în contact a stomacului cu exteriorul, în scopul de a favoriza menținerea sub control a circuitului digestiv superior, cu rol în nutriție / screening și terapeutic. Uneori, este folosită temporar după intervenții chirurgicale pe esofag, pentru protejarea acestuia până la vindecare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z