Definita cuvantului flotabilitate
FLOTABILITÁTE s. f. 1. Însușire a unui corp de a pluti la suprafața unui lichid sau la o anumită adâncime. 2. Raportul dintre volumul părții nescufundate și volumul total al unui corp plutitor. 3. Proprietate a minereurilor de a putea fi separate prin flotație. – Din fr. flottabilité.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu flotabilitate
fúște (-e), 1. (Înv.) Bîtă, par, prăjină. – 2. (Înv.) Suliță, lance. – Var. fuștiu. Mr. fuște, megl. fușt. Lat. fustis (Pușcariu 690; Candrea-Dens., 704; DAR), cf. it. fusto, fr. fût. Cf. și fuscel.Der. fuștaș (var. fustaș), s. m. (sulițaș, soldat de infanterie, înarmat cu spadă și lance, care slujea la Sfat și la Palat; proveneau din anumite locuri obligați să îndeplinească acest serviciu și slujeau timp de o lună). Vezi definitia »
FOTOCONDUCTIVITÁTE s. f. fotoconductibilitate; fotorezistivitate. (< fr. photoconductivité) Vezi definitia »
PLURITÁTE s. f. pluralitate. (< lat. pluritas) Vezi definitia »
scarpéte, scarpéți, s.m. (pop.; mai ales la pl.) încălțăminte ușoară de postav, de dimie, de pâslă sau de lână împletită; papuc, cipic, târlic. Vezi definitia »
VERACITÁTE s.f. (Liv.) Caracterul a ceea ce este adevărat, conform cu realitatea. [Cf. fr. véracité, lat. veracitas]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z